Köksknivar

Köksknivar

Vi hjälper dig att finna just din kökskniv, kockkniv, skalkniv, filékniv eller brödkniv. Upptäck vårt breda sortiment av bra köksknivar. Vi har både klassiska stålknivar, keramiska knivar och knivar med japansk- respektive europeisk slipning. För att få det där riktigt bra greppet så finns förstås både trä-, stål- och plasthandtag på kniven.

Vad ska du välja för typ av kniv? Känslan är viktig och naturligvis väldigt personlig. Det är viktigt att kniven ligger bra, stadigt i handen. Kniven ska inte vara för tung utan lätt att hålla i så att du ha bra kontroll. En japansk kniv görs i ett hårdare material och slipas på ett annat sätt, vilket gör att de är vassare men också något skörare än europeiska.
En keramisk kniv är bra när du skär en krispig sallad, skär upp bröd och delar kött utan ben. En stålkniv fixar att såga igenom ben och annat hårt. När du trancherar kött behöver du en bra slipad kniv då du ska skära köttet tvärs emot fibrerna. Du skär alltså av fibrerna och försäkrar att få köttet så mört som möjligt.

Missa inte heller vårt stora sortiment av knivtillbehör såsom slipar, block och magnetlister som även hjälper dig att sköta om och förvara dina favoritknivar för en lång hållbarhet. Oavsett om du skär upp lunchsalladen, filéar fisken eller fixar finbiffen så finns det faktiskt en kniv som är superproffs på just detta. Vill du bli vassast i köket krävs kniven med stort K!

Hos oss hittar du allt ifrån klassiska stålknivar,  keramiska knivar med europeisk- respektive japansk slipning, knivar med trähandtag.

Läs mer
  • Kategori
  • Varumärke
  • Färg
  • Material
  • Serie