Kundservice

 

Aktuella leveranstider

Leverans inom 1-3 vardagar. Längre leveranstid kan förekomma för vissa enskilda postnummer i Norrland och på Gotland.

 

Öppetider och telefonnummer

Du kan göra beställningar när som helst på dygnet på www.koketsfavoriter.se. Om du har frågor eller undrar något kan du kontakta oss på info@koketsfavoriter.se

Vår telefontid på kundservice är mån-fre 09:00-12:00 samt 13:00-16:00 och vårt telefonnummer är 08-546 060 30. Mail besvaras normalt sett inom 24 timmar helgfri måndag - fredag. 

 

Om oss

Kökets favoriter är en svensk nätbutik där mat- och bakintresserade hittar allt inom kökstillbehör, baktillbehör, servering och dukning samt ett skafferi. Vi erbjuder våra kunder en butik med ett brett och inspirerande tilltal, starka varumärken till konkurrenskraftiga priser, snabba leveranser och ett lustfyllt sortiment med fokus på färg, form och kvalitet.

Kökets favoriter ingår i Adlibrisgruppen och drivs tillsammans med TV4-Gruppen. Bolagen ägs av Bonnierkoncernen.

 

Betalning

Vilka olika betalsätt finns det hos Kökets Favoriter?

Faktura, delbetalning, kortbetalning och direktbetalning via Klarna Checkout.

 

Kreditkort och direktbetalning

Vi accepterar kreditkorten MasterCard och Visa samt direktbetalningar hos följande banker: Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.

 Vi vill göra dig uppmärksam på att beställningens totalbelopp kommer att dras inom de närmaste dagarna även om din beställning inte kan levereras omgående.

 Vi förbehåller oss rätten att inte hantera beställningar gjorda med kreditkort om vi anser att vi har skäl till detta. Om så är fallet kommer pengarna återbetalas och beställningen tas bort.

 Ditt kreditkortsnummer sparas inte hos Kökets Favoriter.

 

Hur ofta och vilken typ av kreditupplysning gör Klarna?

Klarna gör en mikroupplysning hos Creditsafe som de sparar internt under 1 år innan en ny mikroupplysning görs om inte något speciellt inträffar, t ex om man inte betalar eller sköter sina åtaganden gentemot Klarna. Mikroupplysningen påverkar inte framtida kreditupplysningar alls och syns inte hos någon annan än hos Klarna.

 

Hur mycket blir frakten?

Du har alltid fri frakt när du handlar över 399 kr, annars kostar frakt 39 kr. Leveranstid 1-3 arbetsdagar. Längre leveranstid kan förekomma vid större helger eller kampanjer samt för vissa enskilda postnummer i Norrland och på Gotland.

 

Är alla priser på er hemsida inklusive moms och frakt?

Alla priser är inklusive moms på 25%, förutom livsmedel som har 12% moms.

 

Annan leveransadress än folkbokföringsadressen, om man t.ex. vill skicka varan som en present?

Det går bra om man betalar med kort eller direktbetalning, du anger då den leveransadress du vill skicka din beställning till direkt i kassan. Däremot kräver Klarna att försändelser mot faktura skickas till folkbokföringsadressen.

Börja med att ange din mailadress, mottagarens/leveransadressens postnummer och välj att INTE ange personnummer

Fyll sedan i resten av adressuppgifterna til mottagarens/leveransadressen och tryck sedan på "Genomför köp". Du kommer nu skickas vidare till delen av kassan där du betalar med kort eller direktbetalning.

 

Jag har inte fått någon avisering, hur hämtar jag ut min beställning?

Om du inte hämtat ut din försändelse efter två sms-aviseringar kommer istället en avisering via brev att skickas hem till dig, med denna kan du hämta ut din försändelse. Om du inte mottagit någon sms-avisering för din order kan du istället hämta ut din försändelse hos ditt postombud genom att uppge kolli-id och visa upp din legitimation.

Kollinr kan du få via oss på Kundservice, maila oss på info@koketsfavoriter.se eller ring på 08-546 060 30 så hjälper vi dig.

Du ser vilket postombud din försändelse befinner sig hos genom att söka på ditt kolli- eller brev-id på PostNords hemsida. Försändelsen skickas med MyPack och levereras till ditt närmsta PostNord-ombud enligt postnummret.

  

Ångerrätt, byte och reklamationer

Kontakta Kundservice om du ångrat dig och vill göra en retur.

Du har 30 dagars ångerrätt under förutsättning att produkten är oanvänd och returneras i oskadat skick. Ångerrätten börjar gälla när du mottagit varan eller hämtat ut den hos ditt ombud.

Notera att Ångerrätten inte gäller livsmedel.

Du som kund står för returfrakten av varan. Vi mailar en retursedel till dig som du printar och sätter fast på din retur. Vi har en fast returkostnad på 59 kr.

Vi drar av returkostnaden från krediteringen av din faktura eller från din återbetalning om du redan betalat varan.

Returen måste returneras med retursedeln och får inte skickas som postförskott eller efterkrav. Returen ska skickas till vårt lager, vi har tyvärr ingen möjlighet att hämta ut försändelser hos ett ombud. 


Automatisk retur

Paketet går i automatisk retur tillbaka till oss efter 2 veckor. I de fallen tar vi ut en avgift om 59 kronor i retur- och administrativa kostnader.


Felleverans

Kontakta oss på info@koketsfavoriter.se eller 08-546 060 30 om du har fått en felleverans, så hjälper vi dig.

 

Reklamationer

Kontakta oss på info@koketsfavoriter.se eller 08-546 060 30 för att få returuppgifter från oss, om du vill göra en reklamation på en vara.

 

Vad har jag för reklamationsrätt?

Reklamationsrätten är 3 år enligt svensk lag. För att en reklamation skall godkännas ska felet ha funnits vid leveransen och inte ha uppkommit till följd av oaktsamhet eller oförsiktigt användande.

 

Nyhetsbrev

Du kan, inloggad på ditt konto, själv lägga till eller avanmäla dig till vårt nyhetsmail under "Mitt konto" och "Prenumerationer på nyhetsbrev" och bocka ur eller i (beroende på om du vill ha nyhetsbrev eller ej) och tryck sedan på "Spara".

 

Policy avseende inlägg från användare på Kökets Favoriters webbplats

Kökets Favoriter har en policy avseende kommentarer, omdömen och inlägg från användare på Kökets Favoriters webbplats.

Användare som lämnar kommentar eller omdöme på Kökets Favoriter webbplats garanterar att materialet som lämnas inte på något sätt bryter mot upphovsrätt, varumärkesrätt, annan rättighet eller sekretess.

Genom att lämna en kommentar eller ett omdöme godkänner användaren att inlägget kan publiceras på Kökets Favoriters webbplatser och eventuella ytterligare publiceringsplatser. Kökets Favoriter garanterar dock inte att ett inlägg publiceras.

 Användaren får inte;

  • lämna kommentarer som kan anses vara kränkande, smädliga, rasistiska, olagliga, provocerande, vulgära, på annat sätt skadliga, anstötliga eller olämpliga.
  •  utge sig för att vara annan person, företag, annan juridisk person eller på annat sätt vilseleda vem som lämnat kommentaren, användaren har dock rätt att vara anonym
  • lägga upp reklam eller annan information som på något sätt kan anses utgöra reklam för egen verksamhet
  • hota, förtala eller trakassera tredje man. Kökets Favoriter övervakar lämnade kommentarer och omdömen i rimlig omfattning i enlighet med gällande lagstiftning. Kökets Favoriter förbehåller sig rätten att ta bort inlägg som Kökets Favoriter anser är i strid med användarvillkoren, personuppgiftslagen, Kökets Favoriters vid var tid gällande riktlinjer eller inlägg som anses oetiska, olagliga, stötande eller på annat sätt olämpliga att publicera. Kökets Favoriter behöver inte ange skäl till varför man tagit ett sådant beslut.

Adress kontor: 
Kökets Favoriter AB
Box 3667
103 59 Stockholm

Adress lager: 
Kökets Favoriter AB
Adlibrisvägen 1
744 81 Morgongåva